29 de setembre de 2010

INTRODUCCIÓ ALS JOCS DE ESTRATÈGIA

Els jocs de estratègia , en la actualitat, es dividiria en dos grups. per un costat els de ordinador i l’altre els de taula.
Els de ordinador, bàsicament, els dividiria ens dos grups.

De temps real, son els que els temps que estas jugant  els contraris també actuen, per posar exemples coneguts tenim Age empires, cossacks, Command & Conquer que al mateix temps son de gestió de recursos, i altres com el panzers, Warhammer: Mark of Chaos, american conquest- fight back, on tens l’exercit creat, i depèn com actues i acomplisques l’objectiu guanyes.

Els de torns, es juga per torns, solen ser els mes semblants als jocs de taula, ja que bàsicament es la mateixa dinàmica, com a exemples el civilizacion, heroes de might and magic….

Els de taula diria tres classes.

De tauler ,els que es juguen en un tauler reticulat que delimita la zona del joc, dins hi ha sub grups , però es referixen mes al nivell de realisme del joc que altra cosa exemples l’Escacs( no es el mes antic?), risk(eixe ultim exercit que es nega a morir i fa que el joc s’eternitze), els de nac( la guerra civil espanyola,la batalla del ebro, els ultimo puente, guadalcanal , etc), sinai, estratego, etc.

Els de cartes, o de gestió, els pose junts ja que considere que son molt pareguts, depenent de la forma de cada joc , tenim un sistema que ens obliga a gestionar una quantitat de recursos, mes o menys limitats, per a aconseguir  la victòria, serien els jocs de cartes i uns de tauler que ens obliguen a alguna classe de gestió. exemples 1936 la guerra civil, warcraft, etc.

La tercera serien els de miniatures, bàsicament aquestos mesclen dos aficions, per un costat el col·leccionisme de miniatures, maquetisme, i pintura, i per altre els jocs de estratègia en si, bàsicament es tracta de col·leccionar miniatures de soldats, normalment enfocades a un període històric , o a un mon de  fantasia i pintar-les (no sempre es precís però la vistositat de les partides es molt diferent)els dividiriem en històrics, Flames of War, field of glory, impetus, dba,warhamer historical, napoleonics… I de fantasia i ciència ficció, Warhamer fantasy, warhamer 40k, infinity

Aquesta es una petita descripció en general dels joc de estrategia  ja mes avant anire centrnt-me en les diferent seccions on podreu anar coneixent-los millor, qui no els coneixia, i si algú vol aportar alguna cosa  la porta esta oberta

Comentaris:

(3) a l'entrada INTRODUCCIÓ ALS JOCS DE ESTRATÈGIA

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Jaume Berenguer?


soc d'eixos que lluita en guerres de paper i plom, general d'exercits invencibles, no perquè no son derrotats, si no per tornar a alçar-se. soc d'eixos que intenten repetir l'història o canviar-la, demostrar que les coses hagueren pogut ser diferents. Soc aquell que muntat en la seua serp alada veu a l'exercit imperial avançar en ordre mentre les penyes del meu exercit ,els orcos i goblins, es posen a discutir entre ells. Soc aquell que ha dirigit centeners de cargues de cavalleria algunes exitoses altres com les de la brigada de cavalleria lleugera en Balaklava. En definitiva un wargamer mes, un aficionat mes als jocs d'estratègia