14 de maig de 2011

Intervenció a l’acte central del Bloc de Benissa

Aquestes paraules són les que vaig pronunciar anit al Centre Cultural de Benissa. Les escric també al meu blog per deixar constància 😉

Gràcies Ana i gràcies Belén per les teues paraules. És emocionant i reconfortant escoltar una dona jove de Benissa com mostra responsabilitat i estima pel futur del seu poble. Jo crec que aquest esperit és una de les joies que hem de conservar a la nostra societat, la il·lusió en el futur, i per això vull començar per expressar-vos la meua alegria perquè estigueu ací, per a mi significa que encara hi ha espectativa i interès pel que pugam dir, amb la que està caiguent en l’àmbit polític.

Sincerament, aquesta nit significa a la meua vida fer un pas de gegant, i segurament també significa el mateix per als meus companys i companyes. Per això vull fer una mirada ràpida a com he arribat a implicar-me al Bloc de Benissa.

Des que soc menuda he tingut passió per entendre les relacions humanes. M’encantava observar les expressions, les dites, les històries i les converses dels majors, m’agradava escoltar-les i també participar d’elles. Aquest interès em va dur a estudiar Sociologia i entre altres coses, vaig aprendre que la nostra forma de ser i d’actuar és el resultat de viure en comunitat. Amb el pas dels anys me n’he adonat que tot el meu interès és fruit de l’estima que tinc per aquesta idea: Som un poble.

També he anat comprovant que per a mi existeixen valors fonamentals en la convivència com: l’honestedat, l’equitat i la comprensió de les diferències, i que aquests valors es transformen en fets mitjançant la paraula, el consens i el treball.

Dit açò, vaig decidir implicar-me al projecte de poble del Bloc de Benissa perquè em vaig trobar persones que mostraven la seua capacitat de dialogar, d’arribar a acords, de ser equitatius a l’hora d’implicar totes les veus i que estaven predisposades a acceptar punts de vista diferents. Vaig sentir que aquest grup era extraordinari, per la seua riquesa i diferència. I tot i que la meua confiança en el sistema polític es troba sota zero, des d’aquest moment vaig arriscar-me a formar part en la construcció d’una alternativa, assumint el nom de persona política.

Crec que moltes persones que estan en política tenen por a trencar barreres, por a la paraula del poble, a trobar-se un poble viu, a relacionar-se amb la gent de tu a tu, a treballar colze a colze amb vosaltres; por a perdre l’estatus que tenen de polític i convertir-se en persones que tenen interès i volen treballar desinteressadament pel benestar de la majoria, i aquesta  filosofia s’assembla més a la del voluntariat que a la dels sous desorbitats.

Ser polític és una decisió personal de dedicació, jo no ho entenc com una poltrona a l’ajuntament, ni crec que siga respondre als interessos del mercat i del consum desmesurat, ni per descomptat és malversar els diners públics i molt menys treure’n benefici d’ells. Però aquesta forma de fer política sols es pot modificar des del propi nucli dur, en definitiva, si no ens agrada la realitat, canviem-la.

I a Benissa tenim una realitat que és necessari canviar. Al nostre poble tenim problemes centrals que és urgent sol·lucionar, actuacions que es troben al programa del Bloc junt amb moltes altres també fonamentals. Destaque aquestes perquè són imprescindibles per a recuperar la bona convivència i la normalitat al nostre poble. Considere que és fonamental per a Benissa:

– L’òptima regulació de les inversions i despeses de l’ajuntament.
– La reducció del sou dels polítics.
– La reducció del número de càrrecs de confiança.
– Exigir la finalització de la variant al govern autonòmic i central.
– Crear l’enllaç ferroviari entre Dénia i Gandia.

Per finalitzar dir-vos que m’il·lusiona el projecte del Bloc per què està format per implicacions personals que juntes poden ser una forma de governar i de treballar per Benissa molt diferent a l’actual. Aquesta oportunitat que vosaltres ens podeu donar, crec que seria el camí vàlid i pròsper per a Benissa. No esperem més, donem el pas de gegant.

Bona nit i gràcies.

Comentaris:

(2) a l'entrada Intervenció a l’acte central del Bloc de Benissa

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Verònica?


Soc Vero i he viscut tota la meua vida a Sant Jaume (Benimarco), i per això em considere benissera de Sant Jaume ;). Del meu raconet vital m'estime l'olor a bancal mullat per la plutja, la terra treballada generació rere generació, els arbres que amb la que ha caigut encara són centenaris, i tota la gent que m'ha envoltat i m'envolta. Soc com soc gràcies a elles, persones que s'estimen alçar-se un matí i contemplar somrients la bellesa de la mar que remulla les cales suament, les muntanyes fermes, verdes i velles, o els carrers endolcits de vida, saviesa i records.