28 de setembre de 2011

Sequeres, Gota freda i barrancs bruts.

Hui era notícia que hi havia zones d’Espanya que estàven patint una forta sequera. Ha ixit Barcelona, Lugo i no sé quina altra zona més i la situació era greu. En Galicia començaran a tindre problemes de suministre d’aigua. Tot es degut a que aquest ha sigut uns dels setembres més secs i calurosos des de 1987 (això jan dit per la tele). Madrid a penes ha rebut 5 litres per metre quadrat durant tot el mes. Una autèntica tragèdia.

Per altra banda, ahir o despús-ahir vaig llegir en el periòdic (trobe que era canfali o información) que els veïns per on passa el riu Girona estan indignats perque el llit del riu està tot brut i plé de canyes. I clar, uno comença a recordar i es posa de mala llet.Qualsevol persona adulta i que visca en la nostra zona sap que si tenim un setembre caluròs, el que ens espera en Octubre o Novembre és una gota freda d’una parell de collons. Si fa calor, la mar està calenta, hi ha més evaporació, més nuvositat, i quan eixa nuvositat agafe humitat i fred vindrà la pluja torrencial. I els nostres barrancs? Bruts, plens de canyes i preparats per a que, quan caiguen cautre gotes, fer tapó i provocar inundacions, com la maleïda inundació del riu Girona del 2007, que s’en portà, entre altres, el pont de Beniarbeig.

Però no patiu, si passa algo d’acò (Déu no vullga), els polítics  ens diràn que “ningú s’esperava tanta aigua”, “que el riu anava desbordat”,que no es podia previndre la riuada. Òbviament, la quantitat d’aigua no es pot previndre, però saber que en Octubre-Novembre hi ha gota freda, i que si tinc els barrancs plens de merda potser tinga problemes, ho saben fins els xiquets.

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Carlos Font?


Nascut a Benissa. Licenciat en Història per la Universitat d'Alacant.