HUI NO

 

HUI NO

Hui no és un bon dia per a parlar amb mí. Tampoc és un bon dia per a que em toques. Bàsicament hui no és dia per a res. Bueno, i per què eixa mala llet? Per què?, si hui és un dia com un altre? Ha eixit el sol, visc en una zona privilegiada en quant al clima i els xiquets i xiquetes de l’insti, portats per eixe sol que ens anuncia la primavera, comencen a fer-se arrumacos.
Hui no és un bon dia perque estic cabrejat. Però tinc motius, que de vegades m’entra mala hòstia sense motiu aparent, pero hui tinc motius. I vos pot semblar simple, pero la culpa la ténen dos vídeos de youtube que m’han enviat. Un sobre la crisi, l’altre sobre les ajudes de la unió europea als llauradors, conegut com la PAC (política agrària comuna).
El tema de la crisi, bueno, supose que tots ja sabeu que és molt fort, que quan els bancs guanyen diners no volen saber res de l’Estat, ara això si, quan les coses van mal, que vinga papà Estat (és a dir, els diners dels espanyols i espanyoles) a salvar-los el cul. Com deia un economista, estaria bé que a més de socialitzar les pèrdues, també socialitzarem els beneficis no?. És a dir, jo estic d’acord que en els meus impostos es salven els bancs, però també estaría bé que quant eixos mateixos bancs tingueren beneficis, m’ingressaren 20-30 o 50 euros més en la nómina no? No seria lo just?.
Pero el meu cabreig no es tan sols per això, vé perque et sents impotent quan xiquets de 12-13 anys, que no saben que hi ha un tal Madoff ni molt menys qui són Lehman Brothers, et pregunten: “Profe, i la crisi quan s’acabarà?” I tu els dius que no patixquen que en el 2010 ixirem, que no demanen molts diners als seus pares i que estiguen tranquils. Però la veritat és un altra, la veritat és que jo, ni el millor economista de Harvard té puta idea de res, ningú sap res, si fan falta tants diners o més, si ixirem en el 2011 o 2012, és a dir, res. I et fa pensar…… tal volta mai sa sabut res, i viviem en un món artificial subjectat amb pinces que ara s’acaben de trencar…..
Per altra banda, el vídeo de la PAC i les ajudes agrícoles ( Hi han tres vídeos, vegeu youtube-PAC-línea 900) reflexa com la Unió Europea (una altra volta els ciutadans de a peu) estàn donant subvencions (em referisc a milions d’euros) a gent com la família Alba, els Medina-Sidonia o a la companyia Ebro-Puleva, gent que com sabeu, no té ni un duro, i en canvi als camperols de tota la vida se’ls nega un tros de terra per poder cultivar. I una altra volta et posses a pensar…. realment el món ha canviat? És a dir, en plé segle XXI com pot ser que passe això? No estem igual que en l’Edat mitjana, on quatre senyorets i reis tenien el poder i els altres a creure i a obeïr? Per a qué la Revolució Francesa, la Revolució Soviètica,la democràcia, les dos Guerres Mundials, la Globalització, les eleccions cada quatre anys? Per a qué? Ha valgut la pena tant d’esforç i tanta mort inútil o tot ha sigut en de bades?

Núvol d'etiquetes

Qui és Carlos Font?


Nascut a Benissa. Licenciat en Història per la Universitat d'Alacant.