15 de juliol de 2021

S.A.M.U.el

He hagut d’esperar un cert temps, tal volta, encara no suficient. Després del galliner que ha envoltat el cas de l’assassinat d’aquest xic, algunes coses han quedat ben patents. Una d’elles és que la societat, o almenys, els mitjans de comunicació i el que s’anomena “xarxes socials” estan en el S.A.M.U. Si u escolta, veu, llig les xarxes socials i els mitjans de comunicació, el problema no és que un pobre xic haja sigut assassinat vilment per un grup de xicons/xicones, de forma salvatge i premeditada. Perquè això no és una baralla a una porta d’una discoteca, no. Tots hem sigut jovens, hem anat a llocs amb no molt bona reputació, inclús ens hem pogut veure en situacions violentes o de baralles. Però un xic que-segons el que sé i el que es veu en les imatges, tampoc vol dir que siga la veritat absoluta- fuig de la baralla, i és perseguit, i uns quants minuts després d’allunyar-se del problema, és perseguit per una banda amb la finalitat de pegar-li una pallissa de mort, no és una baralla o producte d’un “escalfament” o d’un mal dia. És un assassinat premeditat, i punt. Això són fets completament objectius.

Però clar, ara ve el suposat problema…Qué li van dir els seus assassinats en l’últim moment? ¿”Maricón de mierda”? ¿”Hijo de puta”? . I sobretot, el gran problema…Eren de Riazor blues? D’ultra esquerra? D’ultra dreta?. En aquestes tres pregunts s’envolta tota la polèmica entorn al cas Samuel. I jo em pregunte…Qué més dona el que li digueren? Qué més dona la ideologia dels assassins? És un fet condemnable i per a eixir al carrer, intolerable, li hagen dit maricon, hijodeputa, desgraciado, haja sigut comés per l’extrema esquerra o l’extrema dreta. És l’assassinat d’un jove innocent que estava de festa. I punt.

Aleshores, si amb aquest punt estem d’acord, perquè tanta polèmica? I a quí interessa que els mitjans o les xarxes es centren en aspectes completament secundaris? Doncs, com quasi sempre, a una classe política parasitària, improductiva i que cada vegada està més cómoda polaritzant a la societat, perquè quan menys units estiguem, més podran fotre, mentre ells continuen amb les prebendes i privilegis -mireu el règim que tenen per a les pensions, per exemple- als que estem baix, a l’anomentat “poble”. Tot es polititza, de seguida es fan bàndols, o el meu, o el teu, inclús, com en aquest cas tan lamentable, de  la mort d’un jove apallissat per una banda d’assassins.

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Carlos Font?


Nascut a Benissa. Licenciat en Història per la Universitat d'Alacant.