15 de novembre de 2010

1936 GUERRA CIVIL

1936 Guerra civil  http://www.1936guerracivil.com es un joc  basat en la guerra civil espanyola es tracta d’un joc de gestió de cartes en el que  el jugador controla tant les accions militars com polítiques o econòmiques, podríem dir que es una mena de poder en l’ombra, ja que a mes de prendre decisions  pot tria quin serà el lider que mane en el seu bàndol.

Com podeu veure el joc ve en una caixeta, en la que porta dues baralles de cartes, la nacional i la republicana, les cartes d’objectius, militars i diplomàtiques, en total 252 cartes, quatre cartrons de control , un per a cada jugador un d’objectius militars i l’altre dels diplomàtics i els marcadors   http://www.1936guerracivil.com/ejemplos/panoramica.htm.  A mes com es pot veure a la pagina del joc el creador va afegint noves cartes  de forma gratuïta  ja que estan per a descarrega lliure

cada jugador disposa d’una baralla que deu de ser de 36 (atenció a aquest numero)cartes com a mínim,que triarà de les  que porta el joc, aquestes es dividixen en militars, de gestió i personatge, els personatges, tenim diplomàtics, economistes, militars, tenen diferent habilitats. Al començar el joc posa tots els marcadors a zero excepte el de moral que es a 36, a cada tor cada jugador aconseguix 6 punts de recursos i resta un punt a moral, bàsicament es busca gestionar els recursos que tens i les cartes que van eixint per a aconseguir guanyar, ja siga militarment , per diplomàcia, , una combinació de tots dos o per desmoralització siga que perd tots els punts de moral.

Resulta interessant la possibilitat de no nomes de canviar qui va guanyar la guerra, si no la mateixa composició dels bàndols (m’agrada jugar en una baralla carlista) a mes es una forma molt interessant de veure la historia, el joc fuig de la clàssica distribució de fitxes blaves-roges en un taules, les denominacions de feixistes -rojos, dona una visió mes oberta a el que va ser la guerra en si, ja que no es va lluitar nomes en els camps tant coneguts del Ebre, Belchite, Madrid, etc. Si no també en els despatxos de altres països.

Jo vaig conèixer el joc en les jornades organitzades pel casal cultural de Benissa ACPV l’any passat, i sent com he sigut sempre anti jocs de cartes em va agradar molt, el trobe divertit , i molt educatiu. Parlant amb el creador del joc em va comentar tota la feina de documentació que va fer en diferents arxius nacionals, com anecdota comente que va anr al de Salamanca i resulta que no va poder usar les fons que allí hi han per que com son propietats confiscades no tenen els drets de propietat de imatge , i en cas de posar alguna de les imatges que allí va trobar podia tindre problemes, tot un cas eixa arxiu…

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Jaume Berenguer?


soc d'eixos que lluita en guerres de paper i plom, general d'exercits invencibles, no perquè no son derrotats, si no per tornar a alçar-se. soc d'eixos que intenten repetir l'història o canviar-la, demostrar que les coses hagueren pogut ser diferents. Soc aquell que muntat en la seua serp alada veu a l'exercit imperial avançar en ordre mentre les penyes del meu exercit ,els orcos i goblins, es posen a discutir entre ells. Soc aquell que ha dirigit centeners de cargues de cavalleria algunes exitoses altres com les de la brigada de cavalleria lleugera en Balaklava. En definitiva un wargamer mes, un aficionat mes als jocs d'estratègia