25 de maig de 2017

STAR WARS: ARMADA

 

Que millor dia per escriure aquesta entrada que el del 40 aniversari de l’estrena de la pelicula.

En aquesta ocasió vos parle del joc germà  del X-WING, Com podeu veure es tracta d’un joc ambientat en el combat de naus grans, les que es solen anomenar naus capital.

Com podeu veure es tracta d’una caixa de grans dimensions, de 30cm x 30cm x 13cm, no es que pel contingut necessite tot aquest espai, així que siguem clars, no es una caixa bàsica barata, en un preu de 85 a 100 euros es una forma de cara al consumidor tinga la impressió de que paga volum.

El contingut del joc de la caixa bàsica:

Un destructor imperial clase Victoria, una fragata nebulon i una corbeta CR90, amb 6 esquadrons de caces tie i 4 de ala-X dos cartes de naus ce cada model , una carta basica d’esquadro de cada model de caça i un de cada model especial, el ala -x de luke skywalker i un de “Aullador Veloz” dels tie. A mes de cartes de mal, daus, regla d’alcanç i la regla de moviment a mes dels diferents tokens.

 

El sistema de joc es el següent.

El bandol en menys  punts de valor de flota sempre te la iniciativa, el torn de joc es divideix de dues parts principals fase de naus i fase de esquadrons

Fase de naus:

El jugador que te la iniciativa tria una nau, agafa un disc de orde en la que prèviament ha seleccionat la orde que li vol donar a la nau, la fa o la reserva, a continuació dispara si te algun objectiu a l’abast i després mou, així successivament fins que no queden naus per activar, si en algun moment nomes queden les naus per activar d’un bàndol el jugador anirà activant-les fins que no en quede cap.

Fase d’esquadrons.

Igual que en les naus el jugador que te l’iniciativa activa un esquadro i mou o dispara, alternant cada jugador fins que no queden esquadrons per activar.

 

Personalment opine que es un bon joc, permet una gran quantitat d’estratègies, un joc fàcil d’aprendre a jugar  però, com l’Escacs, en una gran complexitat estratègica, per a mi no depens tant del resultats dels daus com en el x-wing, en un contingut de gran qualitat com ens te acostumats Edge.

per contra no es un joc barat com ja he comentat abans i prompte necessites completar la flota, això si en la caixa bàsica ja tens tot el necessari per jugar però clar podràs resistir-te a no tindre un incursor o dos, o un destructor classe imperial, o els creuers Mon Calamari en la seua forma tant estranya, etc..

 

Només em queda dir

TOT EL MON ALS SEUS LLOCS DE COMBAT!!!!

QUE LA FORÇA ESTIGA EN NOSALTRES!!!!

28 de febrer de 2016

VII TORNEO FLAMES OF WAR LEGION IX HISPANIA

El passat 21 de febrer va tindre lloc la huitena edició del torneig del Club de Simulació Històrica  Legio IX hispania, en el local que el fem des de l’any passat en el restaurant Flamingo en Daimús

i clar no podia faltar a mes després d’un any preparant la llista d’alemanys i en ganes d’estrenar-la en un torneig.

La llista en la que he participat, que per les regles del torneig son dues, per al front occidental una companyia panzergrenadier de la 130 divisio panzer lehr en Normandia,

 

i per al front oriental una companyia gepanzerte panzergrenadier

Son companyies pensades per a la ofensiva en una gran capacitat movil i d’assalt, sense menysprear la capacitat defensiva que te qualsevol llista d’infanteria, vos faré un article mes extens secció per secció.

 

la veritat es que tal volta esta mal que ho diga jo, com a membre de l’organització que soc, pero la verita es que es un plaer jugar en unes taules tant bones en tanta bona escenografia:

unes quantes mostres.

 

I ara a la feina

Primera partida contra una tanc  russa, en el escenari “sostindre la línia” en el que al ser jo una infanteria mecanitzada em toca defendre i esperar els reforços.

Com podeu veure vaig situar un objectiu al centre, per tant va quedar aprop del que posara el meu contrincant, els dos tiguers els vaig situar dalt d’un tossal cada escamot d’infanteria en cobertura protegint un dels objectius i l’escamot de pack 4o emboscat.

el desplegament enemic:


En un escamot d’infanteria avançat que no vaig agafar be en la foto.

al llar dels torns van caient tancs russos entre el foc dels tiguer jugant al rei del tossal i els pack 40

un escamot menys

Finalment els tiguers cauen, però entre ells i l’escamot antitanc casi es fan en dos escamots enemics cosa que remata un Panzerschrek.

I ja em va resultat impossible protegir l’objectiu, si la vaig perdre però un 4/3 i en un bon grapat de xatarra russa escampada pel camp de batalla.

La segona partida conta una acoraçada britànica, en un ataque precipitat, de nou em toca defendre, i en aquesta ocasió trac els dos escamots d’infanteria, el de tiguers i el de pazers IV.
 
El contrincant va jugar a buscar les cobertures i intentar assaltar les meues defenses buscant anular els tiguers, però l’escamot de panzer IV va bloquejar un de shermans de l’enemic cosa que va permetre anar eliminant els perill poc a poc fent foc de precisió sobre els firefly enemics finalment es va quedar sense armes per destruir els tiguers i en la destrucció final dels shermans normal es van retirar victòria de 4/3, ja que vaig perdre dos escamots

I a l’hora d’entregar els resultats m’assabente que vaig el segon dels alemanys!!!

Tercera partida una batalla campal, contar una infanteria americana de Bastonge, una companyia de planejadors vos tinc que demanar disculpes però en la tensió de la partida em vaig despistar i no vaig fer cap foto,

La taula va ser aquesta

Jugada a lo ample vaig posicionar en un costat els Neverwefer i un escamot d’infanteria , i en l’altre costat els tigers tancs i l’altre escamot d’infanteria, i em vaig llançar a l’atac, impossible l’artilleria enemiga, i els morters em van parar silenciant la meua i després anul·lant o destruint lentament tota la meua força d’atac per llançar-se després a la contar i derrotar-me, un 6/1 en contra.

En definitiva un torneig molt divertit en bona companyia i en gent que gaudim de les mateixes aficions

Es pot demanar mes?

 

 

5 de novembre de 2015

X-WING

Partiré de la suposició de que tots coneixeu les pel·lícules de la saga de Star Wars, junt en tots els còmics i llibres, molts no em somiat en igualar les proeses de Luke Skywalker, Han Solo, Wedge Antilles, Dark Vader, i altres? I el poder enfrontar-nos en els nostres amics en un joc de taula? Doncs us presente el joc de Edge Entertainment.

Com podeu veure es tracta d’un joc de miniatures, però no vós espanteu!, ja venen pintades, el que no impedeix que si volem les podem personalitzar, això ja a gust de cada u.

Dins de la caixa bàsica ens ve un x-wing i dos caces tie, les plantilles de moviment, els selectors de moviment, un conjunt de cartes de pilot, marcadors i cartes de mal, la regla de tir i els daus, de 8 cares i de dues cares, de defensa, en cares en blanc en “ulls” i esquives,i atac en cares d’impacte normal i critic, ulls” i en blanc.

Per jugar necessitem una superfície de 90×90, una caixa bàsica del joc, prou per a conéixer el joc, però per tindre una bona experiència haurem d’obtenir alguna ampliació.

El mecanisme de joc és molt senzill, el torn de joc esta dividit en quatre fases

 

Fase de planificació, en la que se selecciona en el disc de cada nau la maniobra que vols fer, tant direcció com distancia a recorre i es deixa cap per avall normalment al costat de la nau.

Fase de moviment, es pren el selector es dóna la volta i s’executa la maniobra que em triat, i a continuació es decideix si es vol fer una acció.

    • X-wing té les de concentració, que ens permetrà quan realitzem una tirada de daus canviar els resultats de “ull” per impactes o esquives, segons siguen els daus, i computadora de selecció d’objectius, que ens permet repetir els daus d’impacte que vulguem, sempre que disparem a la nau seleccionada.
    • El Tie te concentració, esquiva, que ens permet evitar directament un impacte, i tunelvolado“, una maniobra cap a un costat, recordeu les voltes que peguen els tie en les pel·lícules?, doncs això.


Fase de tirs, agafem la regla de tir, comprovem a quina distància estan les naus, curta, mitja o llargues i si està en angle de tir, tirem els daus de tir i el contrari els d’esquiva si hi ha impactes es pren carta d’impactes i si es un critic s’aplica l’efecte que diga la carta.

Final de ronda, es lleven tots els marcadors a excepció dels que romanen en joc i comencem de nou, fins que no quede cap nau contraria.

 

Podeu veure en aquesta foto un tie avançat, amb tot el contingut del blister, marcadors, cartes de pilot i les cartes d’equipament.

Es sol jugar a 100 punts, cada carta de pilot t’indica el cost que té i cada carta de millora afegeix un cost, per exemple Luke Skywalker

en aquesta carta de pilot veiem que l’habilitat de pilot es 8, per tant Luke és dels últims en menejar i dels primers en disparar, tots els X-Wing tenen 3 de tir, 2 esquiva, 3 de casc i 2 d’escuts, al costat hi ha un text, que al ser un personatge te una habilitat especial, baix veiem les accions que pot fer i les millores que pot tindre, una habilitat de pilot un armament secundari (els torpedes de protons) i un droide que li afegim al més volgut

  en aquest cas el cost final es de 32 punts.

Si voleu saber mes ací vos deixe un parell d’enllaços Rojo cinco i Escuadron Picaro

QUE LA FORÇA ESTIGA EN VOSALTRES!!!

13 d'octubre de 2015

TORNEM A LA CARREGA

Després d’uns anys que vos he tingut abandonats torne ha intentar reprendre aquest projecte, espere tindre una mica mes de constància, i que altres compromisos em donen temps a contar-vos alguna cosa.
Ampliaré un poc el temari, parlant ja no només de jocs d’estratègia,  si no de tot allò que puga tindre a veure en les moltíssimes vessants que te el mon del friki.
I que em fa tornar? doncs un poc de tot , les ganes de contar-vos coses, i, tal volta, el fet d’haver iniciat un projecte junt en un grup d’amics que esperem que vos agrade, només vos dic que com un au fènix areba renaix de les cendres (es el que te sopar a base de barbacoa) i, per recordar vells temps, que millor que un clàssic.

Quantes partides, quantes aventures seguint els passos de la companyia

16 de gener de 2013

FLAMES OF WAR III caixa del open fire del reglament en castella

Hola a tots, abans de res disculpar-me  pel període sense escriure, massa projectes, ja en contaré algun

 

En aquestos nadals la casa nou-zelandesa Battlefront ha estrenat la caixa del open fire  en el reglament en castellà.

 

Primer parlarem un poc del contingut i després pegueu una miradeta a les fotos.

La caixa porta un mini-reglament del joc en castellà, lo de mini vol dir en tamany els continguts son els mateixos que en la versió bona.

Una guia d’inici, per a que els novells aprenguen a jugar i a pintar, un guia de muntatge, minis per representar una llista de magraners alemanys i una cuirassada britànica amb suport de infanteria paracaigudista americana 118 miniatures en total repartides entre la infanteria (2 pelotons alemanys i un americà), 2 antitancs alemanys pak 40, 3 stug g, 6 shermanV i 2 sherman Firefly VC, les llistes d’exercit, escenografia, 20 daus i marcadors dels diferent exercits

 

La caixa en un bon dibuix indicant quin es el contingut, nomes el sopesar-la ja indica que ve plena (no recorde de altres que pesaren tant)
Uploaded with ImageShack.us
i per darrere, podem veure el contingut en miniatures, aquestes ja pintades per fer goleta, a mes de un llistat de tot el que conte la caixa.
Uploaded with ImageShack.us

La obrim i trobem  les matrius en les bosses, una altra cosa que m’agrada , totes les matrius embossades

el Stug G del que tenim 3 models


Uploaded with ImageShack.us

la  V 1 un bomba volant, el precursor dels actuals míssils, una bona peça per fer un objectiu alemany.

Uploaded with ImageShack.us

els pak 40, amb les seues bases i els imans per a les torretes dels tancs.

Uploaded with ImageShack.us
els shermans V i els Firefly

Uploaded with ImageShack.us

la infanteria

Uploaded with ImageShack.us

Els models de terreny, marcadors d’objetius i marcadors de situació de les tropes (tokens)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

El reglament

Uploaded with ImageShack.us

la explicació del muntatge de les minis, ja vos faré un article sobre con va el muntatge.

Uploaded with ImageShack.us

les llistes de exercit tal com venen en els diferent llibres de fronts, campanyes i èpoques que han tret

Alemanys

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Britanics

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
En acabar unes fotos del “¡¡¡Fuego a discreción!!!”, el llibret que explica el joc poc a poc per a els jugadors novels, molt bo uns diagrames molt clars, el línia del reglament i a mes una extensió de les llistes, per a que sapiguem com ampliar l’exercit

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Una caixa molt bona, de les millors que he vist, molt ben pensa per a els jugadors novells, però interessant també per a els veterans, ja que et permet ampliar la col·lecció de miniatures a un bon preu.

Vos deixe l’enllaç a els diferents descarregables que te en la pagina  Battlefront Miniatures estan en angles, si voleu alguna ajuda, no dubteu en demanar-la

18 de maig de 2012

HISTÒRIA I AFICCIÒ

Aquest es l’article que he publicat en el llibre de festes de Benissa  del 2012. i aprofitant que ja han passat i ja esta tornant tot a la “normalitat”  reprendré la  publicació en el blog

 

Tot el món coneix com a joc d’estratègia l’Escacs, el més antic que ha arribat als nostres dies. Alguns menys coneixen el Risk, eixe joc de dominació mundial de vegades etern. El que coneix prou menys gent són els jocs d’estratègia en els que per mitjà de miniatures de soldats de plom es representen batalles.
Posant-nos en antecedents l’aparició d’aquestos reglaments comença en el segle XIX, sobre tot en els exercits per a facilitar l’aprenentatge dels oficials, amb el pas del temps aquestos van acabar convertint-se en un entreteniment, una afició que té tres vessants: el col·leccionisme de miniatures, el pintar aquestes i els jocs en sí, vessants que no tots els aficionats fan ja que hi ha a qui no li agrada pintar, i hi ha qui col·lecciona les miniatures per pintar-les o fer diorames però no les usa en cap dels jocs que hi han. No vaig a esplaiar-me explicant la reglamentació de cap joc, però per a fer-se la idea de com es desenvolupa un partida i a on. El tauler de joc sol ser un tauler de 180 cm. per 120 cm., sobre aquest es disposen els elements d’escenografia, rius , tossals, pobles, etc.

Uploaded with ImageShack.us

El moviment de les tropes es fa mesurant des de la miniatura i movent-les com a màxim la seua capacitat de moviment , que normalment va expressada en cm., els combats, dispars, etc. van segons cada reglament sent en aquestes accions en les que s’usen els daus que representen el factor de probabilitat, o siga si es fàcil que passe alguna cosa o no.

Després d’aquesta petita introducció dels jocs ens centrarem en un en particular i es tracta de la representació de l’exèrcit de Jaume I el Conqueridor, acoblant-lo al joc conegut com a Warhamer Fantasy i usant com a base l’exèrcit que en el joc es diu Bretonia, un exèrcit que mescla les llegendes artúriques i part de les històries medievals, molt centrat en l’ús de la cavalleria.
En la representació vaig buscar un llistat de cognoms amb l’heràldica pertinent que pogueren haver format part d’aquest exercit, prenent-me alguna llicència per ser cognoms del poble i em va fer goig que estigueren representats, a més la complexitat de dibuixar les figures en els escuts (per el tamany/la manca d’espai) em va fer buscar mètodes per a simplificar-los.

Començarem amb el cap d’exèrcit: Jaume I, la miniatura en sí ja és especial ja que es tracta d’una representació del propi rei feta per la casa Gamezone.

Uploaded with ImageShack.us

Cavallers novells, jóvens que tenen ganes de mostrat la seua vàlua, impetuosos i temeraris.
Entre ells vaig posar els Benavent, Donet, Magraner,

Uploaded with ImageShack.us

Albert, Bàrbara, Domenech, Arnau, Andreu i Valls.

Uploaded with ImageShack.us

El nucli principal de l’host, els cavallers del regne els Berenguer, en dues branques familiars, Xifre.

Uploaded with ImageShack.us

L’altra unitat del regne Aparisi, Ivars i Andreu.

Uploaded with ImageShack.us

De vegades els cavalles eixien a la recerca d’aventures, per representar aquestos tenim els errants entre els que estan els Macià, Soler, Vall, Vallés, Roger, Nebot.

Uploaded with ImageShack.us

És ben clara la participació de les ordes de monjos militants i qui millor per a representar els homes sants, els cavallers de grial, vaig triar els cavallers de l’Orde del Temple a qui el rei conqueridor va estar molt unit de ben jove.

Uploaded with ImageShack.us

Una unitat un poc especial dita en el joc els Peregrins del Grial els vaig fer com si foren els sergents de l’Ordre del Temple.

Uploaded with ImageShack.us

Uns homes d’armes amb els colors de la casa reial.

Uploaded with ImageShack.us

Un trebutxet, una mena de catapulta.

Uploaded with ImageShack.us

Com a joc de fantasia que millor que uns cavallers muntats en pegasos en ells tenim Abadia, Puig i Santandreu.

Uploaded with ImageShack.us

Una unitat d’arquers.

Uploaded with ImageShack.us

I en acabar els personatges, un muntat en pegaso amb els colors d’Avinyó.

Uploaded with ImageShack.us

Un parell de dames que són les que aporten un poc de màgia.

Uploaded with ImageShack.us

Un heroi muntat en un hipogrif, una bèstia mitològica, mescla de cavall i àguila.

Uploaded with ImageShack.us

El portador del la senyera reial, que en aquest cas vaig optar per no triar cap llinatge conegut , així no en remarcava cap de família per damunt de les altres.

Uploaded with ImageShack.us

Un ultim cavaller, aquest pintat en èpoques anteriors al projecte com algun cavaller del regne.

Uploaded with ImageShack.us

Com podeu veure vaig aconseguir un exèrcit que mostra prou bé el projecte, al estar ambientat en un món de fantasia té eixes pinzellades fantàstiques, però si es lleven aquestes resulta molt fàcil pasar-lo a un joc historic, en aquest cas tenim el Warhamer historical, un joc que usa una modificació del reglament del de fantasia per a fer batalles històriques. Hauria pogut buscar els escuts dels personatges que van anar amb les hostes del rei conqueridor, el que mostraria la ultima vessant d’aquesta afició: la documentación, el fet de voler representar una unitat, un exercit, implica buscar quina va ser l’història d’aquesta.

Jaume Berenguer i Moragues membre del Club de Simulació Històrica IX LEGIO

 

Bibliografia:
El Solar Catalán, Valenciano y Balear de A. y A. García Carraffa
http://www.blasonari.net/

29 de juny de 2011

PANZERS el joc d’ordinador

Uploaded with ImageShack.us

Un joc ambientat en la segona guerra mundial, en els fronts europeus.

El joc es basa en l’enfrontament del que diríem es una companyia, podent-la fer de tancs o de infanteria combinant en suports com son artilleria,ja siga de campanya o anti-tanc/anti-aerea,pera fer açò usa un sistema de selecció d’unitats en base a una quantitats de punts que disposes que el joc anomena de prestigi, com es clar en el joc evita tot el que son estructures de creació i/o gesti d’unitats, lo únic paregut son els magatzems de subministres, que be reparen/curen unitats o be subministren munició. La excepció esta en una de les partides soltes que no son de campanya que permeten controlar diferent edificis que per mig del temps van creant unitats, una fabrica de vehicles i un caserna

Uploaded with ImageShack.us

LES CAMPANYES

Tres campanyes podem fer , cada una a un dels fronts , períodes de la guerra.

Comencem en els alemanys, Polònia, França Creta, la URSS, Iugoslàvia, passarem per moments èpics per-a les armes alemanyes en l’inici de la guerra, en especial: el creuament del Mossa, la decisió de Romel de destruir els matilda britànics amb els 88 anti-aeris, l’operació mercuri, Operació barbaroja, acabant en Estalingrad.

La segona la URSS la primera missió el trencament del setge de Moscou, la ultima la conquesta de Berlín, a la que arribarem després de passar per varies de les victòries de les armes russes, Estalingrad, Kursk…

La tercera campanya els aliats,(o siga EEUU i britànics) comença en el pont pegaso i acaba en la presa del niu del Àguila. Pel camí passarem per Normandia, operació market garden, la contra-ofensiva de les Ardenes.

 

Uploaded with ImageShack.us

SEQÜELES I CONTINUACIONS

Tenim panzers II ambientat en el fronts d’Àfrica, i el que ha eixit fa poc Panzers Cold War, ambientat en la guerra freda i un suposat enfrontament entre els dos blocs

LA OPINIÓ

 

Fuig de el clàssic crear tot el que pugues i desatrossar l’enemic en base al nombre superior de forces, et permet crear l’exercit que vols, cosa que acaba convertint-se en posar tota la xapa (tancs) que pots, la intel·ligència artificial deixa molt que desitjar , ja que et permet atacar les seues posicion i en mol rara ocasió respon ,a menys que siga un atac massiu, per exemple si ataque bombardejant amb la artilleria des de distancia rara volta intenta destruir-la, així es poden obrir grans forats en les defenses del ordinador, en canvi un assalt directe te un resultat històric , pots guanyar el combat, però a un cost mot elevat i com contra-ataque estas venut. Les campanyes no estan mal però li falta el poder intentar canviar el resultat ( una de Alemanya en Kursk, una ruptura del cercle en Dunkerque…) no esta mal i no resulta complicat

Uploaded with ImageShack.us

les partides soltes tenim tres tipus però lo únic que canvia es que en els camps de batalla hi han mes ajudes o menys, es juguen en distints escenaris del joc.

ELS TRUCS

 

per si es volen fer trampes, es polsa intro durant la partida i s’escriu el codi que vulguem

BICYCLEREPAIRMAN:
Provisions il·limitades per al camió de reparacions.

DIRTYHUNGARIANPHRASEBOOK:
Guanyar la missió.

ICYCLEREPAIRMAN:
Reparacions gratuïtes.

INFERNO:
Mort instantània.

MONEYSONG:
1.000 punts de prestigi al acabar l’escenari.

MOTORHEAD:
Matar al primer impacte.

MRHILTER:
100 possibilitats d’utilitzar cada opció de suport.

SELFDEFENCEAGAINSTFRESHFRUITS:
Unitats invulnerables.

SHEEPINTHETREES:
Invencibilitat.

SPOTTHEBRAINCELL:
1.000 punts d’experiència per a la unitat seleccionada.

THEFUNNIESTJOKEINTHEWORLD:
Matar a una unitat pròpia.

4 d'abril de 2011

PARACAUGUDISTES DE LA 101

COMPANYIA DE LA 101 AEROTRANSPORTADA EN L’OPERACIÓ MARKET GARDEN

En el joc Flames of  War, normalment s’enfronten una companyia contra una altra, la distribucio de les forces ve marcada per un esquema que ens indica quines forces disposem i quantes de cada classe, després en la explicació mes exhaustiva ens posa els punts que val cada peloto o secció de l’exercit en la següent descripció anirem de lo obligatori a els recolzaments.

 

Comencem per el mes important el HQ el comandament de companyia, format per el comandament, el segon i tres bazokes aquestos ultims son una opció , a mes tinc la opció de agarrar fins a tres franctiradors però no els acabe de veure rentables. El cost es 30 punts el HQ mes 20 per cada bazoka

Aquesta es, podríem dir, la part mes important de la companyia ja que permet repetir els test de motivació i si el perdem no podem tirar el de companyia i si em de fer-ho perdem  (veure 4a partida de les JJSHd’Alcoi)

 

 

1er peloto de infanteria: Esta format per el comandant de peloto, un equip de bazoka, un de morter de 60mm i 6 equips de rifle mg, o siga combinen el us de una petita metralladora amb el de rifles, ell que els dona una potencia de foc mes gran sense perdre els avantatges de ser infanteria. Cada un en costa 255 punts , podria afegir-li fins a tres equips mes a un cost de 30 punts l’equip.

2on Pelotó de infanteria

Una vista des de dalt del 2on pelotó

 

Bateria de campanya de planejadors (glider field artillery battery): formada per el mando de pelotó, el staf, un observador i tres peces de artilleria del M3 105 liht howitzers. Tenen alguna possibilitat de destruir algun tanc en foc indirecte i el mes important la capacitat de tirar fum. les tres bateries en costen 90 punts.

Aviació, tinc la opció de  suport aeri prioritari o limitat es tracta deP47

 

com podeu veure es tracta nomes d’uns marcadors que es retire després de fer la feina

 

190 punts del prioritari

Uploaded with ImageShack.us

peloto d’anti-tancs paracaigudistes el comandament, tres seccions de M1 57, dos amb bazoka. Es poden afegir un altra secció de M1 57i si es vol un bazoka per cada una d’elles, a mes es pot posar un jeep en cada secció. Total en punts 120 mes 20 de cada bazoka

 

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

El pelotó de shermans de la guàrdia Irlandesa, al ser britànics tenen les regles de tancs d’aquestos que son un punt per a enganxar un canó i transportar-lo, la de foc semi indeirrecte( repetixc els dispars fallats si tire a llargues i no he mogut) a mes al ser de la guàrdia repetisc el test de moral

 

Aquest pelotó en concret esta format per dos shermans normals i un firefly la diferencia es que el firefly te una potencia anti-tanc molt mes elevada

 

el cost en punts es de 285vpunts , mes 5 puntets pera posar una metralladora anti-aerea (AAMG) total 290

Uploaded with ImageShack.us

Aquest es el segon pelotó de Guardies.
Format per dos shermans normals i dos firefly

 

Amb una AAMG en costa 395 punts

 

Uploaded with ImageShack.us

Un AOP (air obserbation post) un avio observador de artilleria  complica molta l’enemic ja que no es pot posar a cobert darrere tossals i boscos i total per 25 puntets

Uploaded with ImageShack.us

 

i els tres objetius

 

un representa una senyal per a la aviació, l’altre un peti magatzem format per tubs de subministrament aeri  i en l’altre un punt de munició de morters

Uploaded with ImageShack.us

 

Per a acabar una foto de familia. El cost al final son de 1750 punts que es el que es sol jugar en late, tal com va ser en el torneig d’Alcoi.

Uploaded with ImageShack.us

21 de març de 2011

JORNADES DE SIMULACIO HISTÒRICA D’ALCOI

El cap de setmana del 5-6 de març va tindre lloc en la ciutat d’Alcoi les jornades de simulació històrica,  en aquestes hi havien tornejos de:

Lasalle, un reglament sobre les guerres napoleòniques

Impetus,reglament sobre antics, edat media o anterior

Field of Glory, mateixa ambientació que el Impetus

Flames of War, segona guerra mundial, en els següents fronts o èpoques

Early, invasió de Polònia o de França

Gazala(africa)

Barbarroja

Late,va des de 1944 en avant.

Jo vaig anar a participar en el de Late , amb la meua companyia de paracaigudes americans, feta segons el llibre de Hells Highway, o siga de la operació market garden

Com sempre anem concentrant-mos arreplegant a la gent pel camí, arribem a l’hotel Reconquista que es on es celebren i de pas tenim la habitació llogada

Comencem en les salutacions a la gent i comentaris general, es fa l’hora i primera batalla

Ens encetem contra Kevin en una llista del llibre A Bridge Too Far  (un pont massa llunya)

Com son infanteria els dos ens toca jugar Attack Against the Clock.

En aquest escenari els defensor te tres objectius que defendre, en la meitat dels seus pelotons , els altres entren en reserves a partir del tercer torn( si ix un 5 o 6 i es suma un dau a cada torn o siga un al tercer, 2 al quart, etc.)i com es en columna nomes poden entrar un per torn.

Kevin portava una llista en molta infanteria:

Western Front: A Bridge Too Far – Kampfgruppe von Tettau (SS)
HQ

35 – FV – 1x Cmd Rifle
70 – FV – 2x Captured 6 Pdr Anti-tank guns
Combat
625 – FV – SS Grenadier Company (3x SS Grenadier Platoons)
230 – FV – SS Grenadier Company (1x SS Grenadier Platoon, 1x Rifle/Panzerknacker)
Weapon
140 – FV – SS Mortar (1x Cmd Rifle, 2x Obs/Rifle, 4x 8cm GW34 Mortars)
Support
230 – FV – SS Grenadier Company (1x SS Grenadier Platoon, 1x Rifle/Panzerknacker)
170 – CT – Flame-Tank (4x Flammwagen B-2(f))
250 – FV – SS Artillery (Cmd/Rifle team, Staff, 2x Obs/Rifle teams, 4x IeFH18 )
——
1750 Points, 6 Platoons for deployment, 8 Platoons for morale.

Per a els profans es tracta de 5 pelotons de infanteria, un de tancs llançaflames, un de morters i un d’artilleria.

Va i en toca defendre, en la meitat dels pelotons!!. Trie els dos de infanteria i m’entra el dubte, artilleria o anticarro? trie la artilleria al final, en mala hora la anti tanc , pense haguera estat mes decisiva

Despleguem. Jo, en els tres pelotons que tinc intente cobrir els tres objectius i ell desplega centrant-se en el objectiu de la meua dreta concentrant tots els pelotons de infanteria  mes el de tancs , nomes podia pregar que  la artilleria i l’aviació  feren la seua  feina i que arribaren prompte les reserves
Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Es llança Kevin a l’atac, sembla mes a un rus que a un alemany, la meua artilleria intenta fer algo , però poc mes que “pinejar” (de pined en la versio original podriem dir acobardits amagats, buscant cobertura front a el que els cau damunt, en el joc si no superen un test de moral nomes poden moure allunyant-se de un enemic) que ell, al ser ferles ( fearlees: intrèpid) supera en facilitat

Uploaded with ImageShack.us

posicions al torn 2

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
En el tercer assalta i desfà al meu peloto de infanteria, del que queda el comandament de pelotó i dos bazoques i el HQ de companyia, una situacio complicada però…

Uploaded with ImageShack.us
Arriba la cavalleria, be la de la guardia irlandesa, però just a temps i comencen a canviar les tornes, destrosse el peloto de tancs. En el torn 4 elimina els equips que en queden del peloto de paraques , però a canvi m’entra el segon de tancs

Uploaded with ImageShack.us
ell veent que no pot intenta sorpendrem desplaçant part de les forces cap a l’objectiu central,

Uploaded with ImageShack.us
Però no aconseguix prendre’l i acaba la partida, victorià pera mi 5 a 2 (he perdut un peloto)

Uploaded with ImageShack.us

Segona partida contra Cristhian
Un No Retreat pareguda a la anterior , desplegue a lo ample i hi ha nomes dos objectius a protegir

la llista de Cristhian
2 STUG G CON UN BERGEPANTHER mado de companya
4 STUG G
4 PANTERAS
3 FLAMMPANZER
2 PUMAS
3 NEVELWERFER

Pera els profans  els nevelwerfer que son llança-coets, els stugs son canons d’assalt (el canó va muntat en el xasis), els panteres son tancs amb torreta, els flampanzer tancs llançaflames i els pumas son vehicles en rodes de reconeixement
Desplegue de nou els dos pelotons de infanteria i els anti-tanc els desplegue emboscats

Cristhian, mirant des del seu costat desplega a la dreta les panteres, els pumas els dos stugs del HQ i els flammpanzer i a l’esquerre els never i el peloto de stug

Uploaded with ImageShack.us
Una foto de unes besties intractables, les panteres

Uploaded with ImageShack.us

Comença la partida i la aviació fa una poca feina un dels flammpanzer es destruït, però les panteres ja van buscant posicions , que en el suport dels recon usen per a crivellar la meua infanteria , encara sort que son durs.. mentre els meus p-47 intentes ajudar als xics del fang en les botes, però no aconseguixen igualar el resultat anterior

Uploaded with ImageShack.us

Apareix la meua emboscada, i faig un dels errors, preocupat per les panteres intente flanquejarles en els bazoques i els m1 57 pero nomes pille en els bazoques , a mes en els shermans que han entrat els tire en tot el que puc. el resultat decepcionant , nomes aconseguix bailejar( de Bailed, en cast desalojado, la tripulació abandona el vehicle per por a un explosió i te que superar un test de moral per a tornar a pujar) dos i no en destruïx cap

Uploaded with ImageShack.us

En els seguents torns continue centrat-me en les panteres ja que els veig com a el principal perill , sense cap resultat en canvi vaig perdent tropes , els anti tanca cauen sense aconseguir fer res, els shermans van caent poc a poc es un duel aquest amb les panteres que difícilment puc guanyar, jo tinc a favor que els meus tancs repeteixen impactes fallats però ell te un blindatge molt bo i molta potencia de foc (el blindatge del sherman de poc aprofita contra el canó d’un pantera)

Uploaded with ImageShack.us
Intente destruir o frener els stug en els shermans normals , però acaba constant-me els dos shermans i el pijor , el comandament de pelotó, en el que els firefly queden boquejats i inutilitzats dalt del tosal ja que els never es dediquen a tirar-los fum damunt.
Finalment envia els flam panzer a l’assalt i acaba prenent-me l’objectiu una derrota 1-6

Uploaded with ImageShack.us

Acabant aquesta partida Rafa, l’organitzador fa el sorteig de regals entre els participants a les jornades, i en toca un rellotge

A dinar i a recuperar forces, el dinar com tots comentaris de les partides, un visita al stant de rafa i…. no en puc resistir i pille un carlistes per a el meu terç de nostra senyora de Montserrat perfecte ara a muntar-los tinc un projecte al cap que ja veurem…

Una visita rapida a les taules d’altres jocs apenes unes fotos i trobe que nomes de fog com no conec els reglaments no els distingeix el fog del impetus i al estar en el torneig de fow no vaig poder mirar res de lasalle,massa coses i poc de temps

unes poques fotos que vaig fer

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Tercera partida contra Ruben
Un Encounter, cada bàndol te uns objectius a protegir , mentre intenta prendre els altres, un escenari altra volta en reserves que a mes no se per quina part del tauler entraran, al ser de forma aleatòria

la llista de Ruben

Grenadierkompanie
HQ 40
+ 2 Morteros 55
1) Infanteria + Pzf 165
2) Infanteria + Pzf 165
3) 4 HMG 140
4) 3 Pak 40 165
5) 4 StuG 380
6) Ingenieros 220
+ Supply 20
7) 2 Brummbar 140
8) 3 Nebels 125
-) Ju87G Stuka Limited 135
1750

Aquesta llista porta 3 pelotons d’infanteries, un d’ells enginyers (perillosos a l’assalt contra els tancs, a mes en altres escenaris poden col·locar uns camps de mines o d’aram), un peloto de metralladores(HMG), un d’anti tancs( pak 40), un de canons d’assalt, un de Brummbar (un cano d’asalt que d’u un canó molt potent),  un de nevels i un suport aeri llimitat.
El desplegament es clar un peloto a cubrir cada un dels objectius, i la artilleria al mig.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
I el desplegament de Ruben els pak 40 dalt d’un tossal

Uploaded with ImageShack.us
al fons es veuen els nevelwefer, equips d’infanteria i el tercer pak 40

Uploaded with ImageShack.us
Esta misio es tracta de aguantar mentres esperes els reforços i pregues per tindre’ls mes aviat que el contrari. Per a variar va ser un” ha veure qui duren mes els shermans o els stug”

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
però concentrant tota la potencia dels meus shermans

Uploaded with ImageShack.us

nomes aconseguixen

Uploaded with ImageShack.us

per a empitjorar entren els brummbar

Uploaded with ImageShack.us
I mentre els stugs que queden es neguen a caure jo vaig perdent els meus guàrdies i ell avança la infanteria

Uploaded with ImageShack.us
En quede sense shermans i ja nomes en queda intentar evitar un 6-1

Uploaded with ImageShack.us
Finalment no aconseguix elimina-li cap pelotó,malgrat deixar-ne algun al 50% no es prou i acabe perden de 6-1

Uploaded with ImageShack.us

Diumenge de mati 9:00 4a partida
un Free For All contra marc

Aquest escenari es un pose tot el que tinc i a per els objectius, cada band en desplega un en el costat contrari i un en el propi
la llista de Marc

Frente Occidental: Libro Hells Highway
3 Fallschirmjäger Division 1745

CHQ 110
2 Panzerfaust
2 Panzerschreck

3 Fallschirmjäger Squads 290
3 Rifle/MG Panzerfaust
Panzerfaust

3 Fallschirmjäger Squads Panzerfaust 200

3 PaK 40 130
4 Stug G 435
Luftwaffe FlaK Platoon 85
3 10.5 Artillery Batterie 150
1 HMG Sections 75
3 Fallschirmpionier Squads 260
Panzerfaust

Una llista de infanteria paracaigudista amb dos pelotons de paraques un suport de anti-tanc( els pak 40), 4 stugs, un d’antiaeris que porta un 88 i dos flak 38, una de artilleria un de metralladores i un de enginyers tots en els seus panzerfaust

Ell situa els pak 40 en el flanc de la dreta (sempre mirant des del meu costat de la taula) mes el pelotó de enginyers, pel centre el pelotó d’anti-aeris junt un de infanteria i darrere la artilleria del 10.5
Cap a l’esquerre situa l’altre d’infanteria i els stugs.

Jo situe, protegint l’objectiu de la dreta el peloto d’anti-tanc i els menut de shermans, amb la artilleria darrere i al centre i esquerre pose els dos de infanteria mes el de shermans gran,.

Comença ell  avança tot el que pot  i després comencem en un duel d’artilleria i anti-tancs

Uploaded with ImageShack.us

Va caent algun sherman per a variar

Uploaded with ImageShack.us

Intente flanquejar-lo  amb un dels pelotons de sherman

Uploaded with ImageShack.us

Jo intente silenciar els seus pak 40 amb aviació i els tancs

Uploaded with ImageShack.us

Però acabe perden el pelotó de shermans( un destruït i altre bailed i decideixen retirar-se). El que permet a la infanteria alemana avançar cap a les meues posicions de artilleria

Uploaded with ImageShack.us

Mentre tant, en l’altre flanc aconseguix destruir un dels stug mes mig peloto anti-aeri( el perillos 88 i un flak 38) i la artilleria  va causant alguna baixa a la infanteria

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

En els flanc dret els pelotó de enginyers es repel·lit  al intentar assaltar al de anti-tancs sobre tot gracies al suport del  al artilleria del 105 i acaba buscant la cobertura del bosc, en açò acaben les accions en aquest flanc

Uploaded with ImageShack.us

En el esquerre acabe en el peloto de stugs, pel cami he deixat dos shermans però en fa plantejar-me un canvi d’estratègia

Uploaded with ImageShack.us

Decidisc llançar la meua infanteria a l’assalt

Uploaded with ImageShack.us

L’ intent casi en costa un pelotó i ,en un intent de llançar el meus tancs cap a l’objetiu aquestos cauen victimes de la artilleria de campanya alemana, despres de aguantar tirs de 88, pak 40 i stug, cauen per dos miseros tirs de la artilleria de campanya

Uploaded with ImageShack.us

La partida esdevé en una serie d’assalts de infanteria fins que aconseguisc eliminar-li la infanteria del flan esquere, que en els altres pelotons caiguts li toca passar moral de companyia que falla 4-3 per a mi

Uploaded with ImageShack.us

5a partida un total war contra Carolina

Aquest escenari te unes regles un poc especials , bàsicament deuríem tirar avant i intentar prendre el màxim d’objectius possibles però sempre que el jugue em toca contra una cuirassada i en toca aguantar, si al menys en tocara a mi triar molt despleguem, ja que el atacant tria si despleguem tota la companyia , la meitat o un únic pelotó, a mes els paraques, si entren de reserva, tenen la possibilitat de entrar per qualsevol costat de la taula, per a variar no va poder ser i vam desplegar tot

la llista de Carolina

COMPANY HQ
2 PANTHER D
Bergepanther recovery vehicle 375

COMBAT PLATOONS

PANTHER PLATOON

3 STUG G 285

PANTHER PLATOON

3 PANTHER D 560

DIVISIONAL SUPPORT

HEAVY TANK PLATOON

1 TIGER I E 215

ARMOURED ROCKET LAUNCHER BATTERY

1 Launcher Section 180

ANTI-AIRCRAFT GUN PLATOON

2 Sd Kfz 7/2 (3.7 cm) Armoured, Half-tracks 120

TOTAL

1750
Una llista amb molta xapa tots els vehicles blindats i la unica partida on m’enfronte a un tiguer, com no hi ha prou amb els panther

Com ella tria despleguem tot , veent des del meu costat ,d’esquerre a dreta situa, els stugs, els anti-aeris, les panteres, el tiguer i els panzerwefer( neverwefer muntats en vehicles )

Uploaded with ImageShack.us
Jo situe, un pelotó de infanteria els dos de tancs el de anti-tancs, l’altre pelotó de infanteria i el de artilleria darrere d’aquest

Uploaded with ImageShack.us

Primer torn ella avança els ses tancs, jo cride a la aviació i no ve( no vaig traure cap 5 o 6 en 7 daus!!), de fet no va vindre en els 3 primers torns( a cada volta que tire tinc un dau menys) malgrat això, aconseguix destruir un pantera en el foc indirecte de artilleria, i un antiaeri en un tir de sherman.

Uploaded with ImageShack.us

la partida esdeve un intercanvi de tir allargues entre el meus tancs i els seus

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

que com es normal no li senta molt be als meus tancs( haure de revisar algunes estratègies)

Uploaded with ImageShack.us

Intenta assaltar-me en els stugs , però no acaba be!! o millor dit acaba molt be per a mi!!

Uploaded with ImageShack.us

Pero ella continua presionant en el flanc dret

Uploaded with ImageShack.us

I finalment en una maniobra atravessa les meues linies i en nega el control sobre un objetiu , com ella en te mes controlats ( 3 a 1) guanya la partida per 5 a 2

en conclusió , me’n vaig a casa content , he millorat el resultat anterior, ja que l’any passat no en vaig guanyar cap, el torneig , com sempre des de que el vaig conèixer perfecte, un gust passar un dies en el companys d’afició, i ara a esperar el proxim

la llista que vaig dur la penjare en una altra entrada per no allargar mes aquest

9 de febrer de 2011

COM PINTAR MINIATURES

Aquesta entrada la dedicaré a una de les vessants d’aquesta afició, la pintura de miniatures. Com a mostra veurem un pelotó de enginyers paracaigudistes americans, miniatures de Battlefront uns 15 mm a la altura dels ulls, al mateix temps vaig pintar dos shermans firefly, també de la mateixa marca, representaran, junt a dos shermans normals ja pintats, un pelotó de guàrdies Irlandesos en la fallida operacio market garden Comencem en les minis ja netes (s’han de netejar en sabo per llevar-li les restes que poden quedar dels olis) repassades i llimades les rebaves que queden de les juntes dels motles, muntades en les peanes . <img src=” El primer pas es la capa de imprimació, aquesta es molt mes important del que sembla , ja que es la capa que ens aguantara la pintura que posem després i , ens facilita la tonalitat que volem, si volem els colors mes clars , es fara normalment en color blanc, ja que el negre deixa un tons de color mes apagats. En aquest cas he triat el negre. Comencen en el color base, en aquest cas he triat el orkhide shade de la serie fundation de la casa citadel, es pinta tota la mini menys les armes, la cara i les botes, si es pot evitar, de totes maners si ens passem sempre podem repassar de negre mes tard Després il·lumine amb un “pinzell sec” de knarloc green, també de fundation, per a els que no ho saben el pincell sec es una tècnica que es basa en llevar-li quasi tota la pintura al pinzell i en el poc que queda pintar per damunt en el que s’aconseguix que les zones protuberants de la mini queden pintades d’aquest color , d’aquesta manera aconseguim l’efecte de ombres, un exemple a mitja feina a continuació, i després de repassar en negre tot el que no va de color verd, pinte la car, en un fons de dwarf flesh, i il·luminada de tallarn flesh , les culates,cinturons i cinxes de calthan brown. I els tocs final, les armes, una tocadeta apenes apreciable de gris metal·litzat de vallejo, cinxes i cinturons de khemri brown i una ultima il·luminació d’una mescla knarloc green i gretchin green, i finalment en gretchin green ilumine els anguls dels tancs,i unes fulles que porten els paraques en el casc adornem les peanes, en aquest cas he usat la combinació que tinc en tota la companyia, que es un poc de arena de citadel, gespa electrostàtica i serradura de fusta pintada de verd , a mes en varies peanes he col·locat unes peces representant objectes antitancs, restes com si hagueren estat dinamitats i marques de excavacions eliminant mines. La arena li done una passada de tinta marro, i a continuació la il·lumine en una mescla de bleached bone i snakebite leather que aprofite per a “embrutar” de fang les cadenes dels tancs Uploaded with ImageShack.us

Núvol d'etiquetes

Qui és Jaume Berenguer?


soc d'eixos que lluita en guerres de paper i plom, general d'exercits invencibles, no perquè no son derrotats, si no per tornar a alçar-se. soc d'eixos que intenten repetir l'història o canviar-la, demostrar que les coses hagueren pogut ser diferents. Soc aquell que muntat en la seua serp alada veu a l'exercit imperial avançar en ordre mentre les penyes del meu exercit ,els orcos i goblins, es posen a discutir entre ells. Soc aquell que ha dirigit centeners de cargues de cavalleria algunes exitoses altres com les de la brigada de cavalleria lleugera en Balaklava. En definitiva un wargamer mes, un aficionat mes als jocs d'estratègia