17 de desembre de 2010

COSSACKS: European Wars

Cossacks es un joc d’ordinador dels catalogats de temps real. El parèntesi de temps que cobrix va des de finals del segle  XVI fins al segle XVIII amb dues ampliacions Cossacks: art of war iCossacks: back to war i una segona part CossacksII: Napoleonic wars, amb la seua ampliació CossacksII: battle for europe

El joc com tots els de temps real en sistema es basa en la recol·lecció d’uns recursos, en el cas d’aquest fusta, pedra, menjar, or, ferro i carbó, i usar-los , tant per a construir edificis, com crear unitats  i aconseguir tecnologies. Però, a diferencia de la majoria dels jocs de temps real, en els que bàsicament nomes tens que fer el màxim de unitats militars i llançar-les contra l’enemic sense casi estratègia ni ordre de batalla, aquest joc tens la possibilitat de formar regiment i després controlar-los com una sola unitat , movent-se i combatent d’una manera molt semblant a la de aquella època. De fet el posicionament dels regiments i la artilleria, el dominar un bona posició defensiva,  es la clau pera guanyar en aquest joc, si no estas segur de tindre superioritat

El joc permet representar algunes batalles històriques,aquestes en la versio del joc on-line, de la guerra   del trenta anys, la guerra de successió espanyola i altres,  sense haver de preocupar-se dels recursos ni la construcció  basades en. Tot açò no lleva que es pot jugar a la manera normal dels altres joc , de fet en les partides on-line es juga d’aquesta manera, a crear unitats i superar el contrari en nombre, a pesar d’això un posició ben defesa pot aguantar un atac molt poderós.

Tenim com a unitat bàsica el camperol , i els edificis son el ajuntament on es fan els camperols, la granja, el magatzem que ens permet facilitar la recol·lecció, la mina, que depenent damunt de quin recurs la posem serà de or, ferro o carbó. El port. la caserna  unitats militars de infanteria. La quadra, unitats de cavalleria. Taller de artilleria, canyons,  la universitat, la ferreria el mercat, la església es creen els retors que sanen les unitats, la casa i el edifici diplomàtic, que permet contractar unitats militars a cost de or, aquestes son mes dèbils , però es creen mes ràpid.

Comencem en la tecnologia coneguda al segle XVI la infanteria son piquers, arcabussers i altres especials, a mes  dels oficials,en cavalleria tenim dragons i coracers, de vaixells de guerra les galeres, a mes disposem d’artilleria. En el moment que tenim tots els edificis construïts ens deixa investigar el segle XVIII en el que podrem construir la caserna del segle XVIII, en altres edificis apareixen noves unitats, be directament  o be investigant-les.

Personalment el trobe un bon joc d’estratègia, com no soc molt exigent en el tema dels gràfics, que no es que siguen una meravella, m’agrada molt, com amant dels jocs d’estratègia  el considere un dels pocs que ha pogut plasmar en les pantalles d’ordinador com eren les guerres  d’aquella època .

Pera acabar hi ha una versió millorada del joc , aquest ambientada en la conquesta d’Amèrica, les guerres colonials i de independència, en el que hi ha un complement que si permet jugar batalles   interessant i divertit , ja que no es tracta de la història de sempre, fer edificis , acumular tropes i aixafar l’enemic.

i no pot faltar el llistat de les trampes per a el joc:

multivar:
Prem la tecla P i tindràs accés a les unitats d’altres jugadors.

izmena:
Fes clic sobre cada color per canviar-te amb qualsevol altre jugador.

VICTORY:
Guanyessis immediatament el nivell en el qual estiguis.

money:
Aconsegueix 50.000 unitats de fusta, menjar, pedra, or, ferro i carbó.

supervizor:
Veus el mapa complet.

www:
Activa al temps els trucs dels codis izmena, Multivan i supervizor

Comentaris:

(4) a l'entrada COSSACKS: European Wars

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Jaume Berenguer?


soc d'eixos que lluita en guerres de paper i plom, general d'exercits invencibles, no perquè no son derrotats, si no per tornar a alçar-se. soc d'eixos que intenten repetir l'història o canviar-la, demostrar que les coses hagueren pogut ser diferents. Soc aquell que muntat en la seua serp alada veu a l'exercit imperial avançar en ordre mentre les penyes del meu exercit ,els orcos i goblins, es posen a discutir entre ells. Soc aquell que ha dirigit centeners de cargues de cavalleria algunes exitoses altres com les de la brigada de cavalleria lleugera en Balaklava. En definitiva un wargamer mes, un aficionat mes als jocs d'estratègia