5 de novembre de 2015

X-WING

Partiré de la suposició de que tots coneixeu les pel·lícules de la saga de Star Wars, junt en tots els còmics i llibres, molts no em somiat en igualar les proeses de Luke Skywalker, Han Solo, Wedge Antilles, Dark Vader, i altres? I el poder enfrontar-nos en els nostres amics en un joc de taula? Doncs us presente el joc de Edge Entertainment.

Com podeu veure es tracta d’un joc de miniatures, però no vós espanteu!, ja venen pintades, el que no impedeix que si volem les podem personalitzar, això ja a gust de cada u.

Dins de la caixa bàsica ens ve un x-wing i dos caces tie, les plantilles de moviment, els selectors de moviment, un conjunt de cartes de pilot, marcadors i cartes de mal, la regla de tir i els daus, de 8 cares i de dues cares, de defensa, en cares en blanc en “ulls” i esquives,i atac en cares d’impacte normal i critic, ulls” i en blanc.

Per jugar necessitem una superfície de 90×90, una caixa bàsica del joc, prou per a conéixer el joc, però per tindre una bona experiència haurem d’obtenir alguna ampliació.

El mecanisme de joc és molt senzill, el torn de joc esta dividit en quatre fases

 

Fase de planificació, en la que se selecciona en el disc de cada nau la maniobra que vols fer, tant direcció com distancia a recorre i es deixa cap per avall normalment al costat de la nau.

Fase de moviment, es pren el selector es dóna la volta i s’executa la maniobra que em triat, i a continuació es decideix si es vol fer una acció.

    • X-wing té les de concentració, que ens permetrà quan realitzem una tirada de daus canviar els resultats de “ull” per impactes o esquives, segons siguen els daus, i computadora de selecció d’objectius, que ens permet repetir els daus d’impacte que vulguem, sempre que disparem a la nau seleccionada.
    • El Tie te concentració, esquiva, que ens permet evitar directament un impacte, i tunelvolado“, una maniobra cap a un costat, recordeu les voltes que peguen els tie en les pel·lícules?, doncs això.


Fase de tirs, agafem la regla de tir, comprovem a quina distància estan les naus, curta, mitja o llargues i si està en angle de tir, tirem els daus de tir i el contrari els d’esquiva si hi ha impactes es pren carta d’impactes i si es un critic s’aplica l’efecte que diga la carta.

Final de ronda, es lleven tots els marcadors a excepció dels que romanen en joc i comencem de nou, fins que no quede cap nau contraria.

 

Podeu veure en aquesta foto un tie avançat, amb tot el contingut del blister, marcadors, cartes de pilot i les cartes d’equipament.

Es sol jugar a 100 punts, cada carta de pilot t’indica el cost que té i cada carta de millora afegeix un cost, per exemple Luke Skywalker

en aquesta carta de pilot veiem que l’habilitat de pilot es 8, per tant Luke és dels últims en menejar i dels primers en disparar, tots els X-Wing tenen 3 de tir, 2 esquiva, 3 de casc i 2 d’escuts, al costat hi ha un text, que al ser un personatge te una habilitat especial, baix veiem les accions que pot fer i les millores que pot tindre, una habilitat de pilot un armament secundari (els torpedes de protons) i un droide que li afegim al més volgut

  en aquest cas el cost final es de 32 punts.

Si voleu saber mes ací vos deixe un parell d’enllaços Rojo cinco i Escuadron Picaro

QUE LA FORÇA ESTIGA EN VOSALTRES!!!

Comentaris:

(01) a l'entrada X-WING

Feu un comentari

Núvol d'etiquetes

Qui és Jaume Berenguer?


soc d'eixos que lluita en guerres de paper i plom, general d'exercits invencibles, no perquè no son derrotats, si no per tornar a alçar-se. soc d'eixos que intenten repetir l'història o canviar-la, demostrar que les coses hagueren pogut ser diferents. Soc aquell que muntat en la seua serp alada veu a l'exercit imperial avançar en ordre mentre les penyes del meu exercit ,els orcos i goblins, es posen a discutir entre ells. Soc aquell que ha dirigit centeners de cargues de cavalleria algunes exitoses altres com les de la brigada de cavalleria lleugera en Balaklava. En definitiva un wargamer mes, un aficionat mes als jocs d'estratègia